Bizden HABERLER

Wipelot, AHK Türkiye Üyeleri Arasında

Dünya çapında bir endüstriyel IoT teknoloji şirketi olan, yerel ve global endüstride varlığını sürdüren Wipelot, AHK Türkiye (Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası) ağının bir parçası oldu!

Win Eurasia 2022’de yerimizi alıyoruz

UWB altyapılı gelişmiş RTLS çözümlerimiz ile Win Eurasia 2022’de yerimizi alıyoruz.Endüstri 4.0 ve 5G teknolojisinin yakın takipçileri tarafından merakla beklenen, sektörün lider fuarı Win Eurasia 2022, 8 – 11 tarihleri arasında İstanbul Fuarı Merkezi’nde. Wipelot olarak, RTLS ve endüstriyel IoT alanlarında AR-GE merkezi olarak geliştirdiğimiz teknolojilerimizi katılımcı ve ziyaretçilerimizle buluşturmak için hazırız.

Endüstri ve IoT alanındaki ezberler bozuluyor

Çalışanların durumunun ve konumunun gerçek zamanlı olarak izlenmesine imkân tanıyan Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi, kişilerin birbirine güvenli sosyal mesafeden fazla yaklaşmalarını önlemek için onları sesli ve titreşimli olarak uyararak farkındalık sağlıyor.

Wipelot dünya genelinde ilk 6 arasında

İngiltere’nin önde gelen ileri teknoloji merkezi Digital Catapult’un yaptığı araştırmada, dünyadaki pek çok firma arasından gerekli koşullan sağlayan 6 firma arasında yer alan Wipelot. Türkiye’den seçilen tek firma oldu.

Verimlilikte kaybı azaltıyor

İzleme teknolojileri konusunda hizmet sunan teknoloji şirketi Wipelot, endüstriyel loT çözümleriyle verimlilik kaybını azaltmayı hedefliyor. 25 ülkeye ihracat yapan şirket, geliştirdiği sosyal mesafe izleme ve uyarı sistemiyle güvenli bir iş sürecine destek oluyor. Begüm Nur Alkış

PANDEMİ SÜRECİNDE dünyada dijital dönüşüm yatırımları hız kazanırken, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin raporuna göre; Türkiye’nin dijitalleşme notu 2020 yılında 5 üzerinden 3,06’ya yükseldi. Bu sayı 2019 yılında 2,94 olarak gerçekleşmişti. Yeni dönemde dijitalleşmenin etkilerinin çok daha yoğun olarak hissedileceğini belirten Wipelot CEO’su M. Rifat Ok, günümüzde verimlilik kaybının önüne geçecek endüstriyel loT sistemlerinin ise büyük önem taşıdığını söylüyor. Yeni normal süreçteki en önemli yapı taşının, dijital dönüşümün de temelini oluşturan endüstriyel loT alanındaki teknolojik gelişmeler olacağına dikkat çeken Ok, bu sayede daha akıllı ve dijital bir üretim düzeninin, hızlı ve verimli iş süreçlerinin beraberinde geleceğine değiniyor.

Gelecek IoT çözümleri ile şekillenecek

Koronavirüs salgınıyla birlikte teknolojiye ve dijital dönüşüme yapılan yatırımların daha da artış göstermesi bekleniyor. Çağı yakalamak isteyen firmaların ve özellikle de KOBİ’lerin üretim süreçlerini dijitalleştirerek sektör ve tüketici beklentilerini maksimum düzeyde karşılamak için çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini belirten Okyanus Teknoloji CEO’su Rifat Ok, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir bir şekilde kalkınmasının ve küresel ekonomide rol üstlenebilmesinin yolunun KOBİ’lerin güçlendirilmesinden geçtiğini vurguladı.

Çalışanların sağlığı ve güvenliği için anlık takip teknolojisi

Dijital dönüşümün temelini oluşturan endüstriyel IoT sektörünün öncü markası Okyanus Teknoloji, gerçek zamanlı konum belirleme sistemi Wipelot ürün ailesinde yer alan Wipelot ISG sistemi ile iş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli veya geniş çalışma ortamlarında çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olma ve müdahale sürelerini kısaltma imkânı tanıyor. Okyanus Teknoloji CEO’su Rifat Ok; özellikle maden ocakları, tersaneler ya da şantiyeler gibi riskli işlerde görev alanlar ve yalnız çalışanların gerçek zamanlı olarak takip edilebilmesinin önemini vurguladı. Pandemi sürecinde kurumlarda çalışan sağlığını korumak adına alınan önlemlere katkıda bulunmak amacıyla Wipelot SDS adıyla Sosyal Mesafe Takip ve İhlal Uyarı Sistemi geliştirdiklerini de açıklayan Ok, bu teknolojinin insan yoğun işletmelerde birbirine güvenli sosyal mesafeden fazla yaklaşan çalışanları uyararak farkındalık sağladığını belirtti. İş sağlığı ve güvenliği çalışma hayatının en temel konuları arasında yer alıyor. Çalışanların her türlü koşul ve alanda güvenle çalışabilmelerinin önemini vurgulayan Okyanus Teknoloji CEO’su Rifat Ok, Türkiye’nin ilk kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi olma özelliğine sahip olan Wipelot ISG sistemi ile iş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli ya da ulaşılması zor ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olabilmeyi ve müdahale sürelerini kısaltmayı sağladıklarını belirtti.

Çalışanları uyaran teknoloji

Okyanus Teknoloji, Korona virüsle birlikte çok önemli hale gelen “sosyal mesafe” hassasiyetini dikkate alarak gerçek zamanlı izleme teknolojileri markası Wipelot kapsamında yeni bir uygulama geliştirdi.

Anlık Takip Teknolojisi

Bilişim güvenliği ve teknolojilerindeki yeniliklere her gün yenileri ekleniyor. İçinde bulunduğumuz Pandemi sürecinde kurumlarda çalışanların sağlığını korumak adına alınan önlemlere katkıda bulunmak amacıyla Sosyal Mesafe Takip ve İhlal Uyarı Sistemi geliştirildi. Bu teknolojinin insan yoğunluğu fazla olan işletmelerde birbirine güvenli sosyal mesafeden fazla yaklaşan çalışanları uyararak farkındalık sağlıyor. İş sağlığı ve güvenliği çalışma hayatının en temek konuları arasında yer alıyor. Avrupa Birliği’nin resmi istatistik ofisi Eurostat ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) verilerine göre, Türkiye iş kazalarında en fazla insanın hayatını kaybettiği ülkeler sıralamasında birinci. SGK verileri doğrultusunda 2018 yılında ülkemizde 431 bin 276 iş kazası meydana geldiğini hatırlatan Okyanus Teknoloji CEO’su Rıfat Ok; İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle çalışanların her türlü koşul ve alanda güvenle çalışabilmelerinin önemini vurguladı. Ok, Türkiye’nin ilk kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi olma özelliğine sahip olan Wipelot ISG sistemi ile iş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli ya da ulaşılması zor ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olabilmeyi ve müdahale sürelerini kısaltmayı sağladıklarını belirtti.

Aman Mesafeye Dikkat

Okyanus Teknoloji, yeni sosyal mesafe uygulaması Wipelot’la, çalışan sağlığını korumak adına alınan önlemleri arttırmayı hedefliyor.

Yerli Sosyal Mesafe Uyarı Sistemi

Yerli sosyal mesafe uyarı sistemi, kalabalık işletmelerde birbirine güvenli mesafeden fazla yaklaşan çalışanları uyarıyor. Bu da personel kartlarını birbirine tanımlayarak gerçekleşiyor. İki kişi 1 metreden fazla yaklaşınca kartlar titreşim yapıyor.

Sosyal Mesafe İçin Uyarı Teknolojisi

Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını durdurmaya veya yavaşlatmaya yönelik önlemlerden biri olan sosyal mesafeye, kamusal alanların yanı sıra faaliyetlerini sürdüren işletmelerde de dikkat edilmesi gerekiyor.

Kesintisiz Üretim İçin İnovatif Teknoloji

Endüstri 4.0’ın temelini oluşturan endüstriyel IoT sektörünün öncü markası Okyanus Teknoloji, gerçek zamanlı konum belirleme sistemi Wipelot ile sanayi işletmelerine ihtiyaç duydukları pek çok alanda özel çözümler sunuyor.

İş Güvenliğinde Yeni Nesil Teknoloji: Wipelot ISG

Türkiye’de endüstriyel IoT alanında üretim yapan ilk teknoloji şirketi olan Okyanus Teknoloji, çalışanların her türlü koşul ve alanda güvenle çalışabilmelerini mümkün kılan gerçek zamanlı konum belirleme sistemi Wipelot’un ürün ailesinde yer alan Wipelot ISG ile dikkat çekiyor.

Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi Özel

Okyanus Teknoloji CEO’su M. Rifat Ok, “Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde Wipelot ile gerçek zamanlı izleme teknolojilerinin dijital fabrikaların iş süreçlerine sağladığı faydaya, maliyet avantajına, iş güvenliğine ve üretime getirdiği kaliteye odaklanacağız” dedi.

Wipelot Barcelona’daki IoT Kongresi’nde görünmeyeni görünür kılacak

Gerçek zamanlı konum belirleme (RTLS), radyo frekanslı tanıma (RFID), mobil teknolojiler ve iletişim teknolojileri alanındaki yüzde yüz yerli çözümleriyle 25 ülkede faaliyet gösteren Okyanus Teknoloji, 29-31 Ekim’de Barcelona’da gerçekleştirilecek IoT Solutions World Congress’te dijitalleşmenin temelini oluşturan konum belirleme teknolojisi Wipelot’a dikkat çekecek.

Yapay zeka şirketi kurdu

4 YILDIR ciro ve çalışan sayısını ikiye katlayan Okyanus Teknoloji, Resolution AI adlı yapay zeka şirketi ile IoT (nesnelerin interneti) sistemlerini daha akıllı hale getirmeyi hedefliyor.

Okyanus Teknoloji'den Yapay Zeka Şirketi

Okyanus Teknoloji, yapay zeka şirketi kurdu. Resolution AI adlı bu yapay zeka şirketi ile IoT sistemlerinin daha akıllı hale getirilerek, operasyonel verimliliğin ve güvenliğin artırılması hedefleniyor.

Madenciler için anlık takip teknolojisi

Okyanus Teknoloji tarafından gerçekleştirilen gerçek zamanlı konum belireme sistemi Wipelot ile madenlerdeki iş süreçlerinin daha güvenli, kontrollü ve kolay ilerlemesine imkan tanıdıklarını anlatan Rifat Ok, “Aktif Radyo Frekanslı Tanıma (RFID) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojilerinden faydalanarak geliştirdiğimiz gerçek zamanlı konum belirleme sistemimiz Wipelot ile iş süreçleri ve ortamlarında anlık takip olanağı sunuyoruz.

Okyanus Teknoloji, İnovaLig 2016'da İnovasyon Sonuçları kategorisinde 5. oldu

Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı olan ve ülkemizin inovasyon şampiyonlarını belirleyen İnovaLİG programının bu yıl Türkiye’de 4.kez gerçekleştirdiği İnovaLİG 2016 sonuçlandı. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ve A.T. Kearney’in desteği ile düzenlenen 761 şirketin katılım sağladığı yarışmada Okyanus Teknoloji, İnovasyon Sonuçları kategorisinde finale kalarak 5.liğe layık görüldü ve üstün başarı sertifikası almaya hak kazandı.

Wipelot, SecuriTex Eurasia fuarı ile sizlerle buluştu

SecuriTex Eurasia, yeni proje veya yenileme çalışmaları için ürün, hizmet ve alternatifler sunma, sektördeki gelişmeler ve yeniliklerden haberdar olma, sektör içerisinde durum analizi yapabilme, müşterilerle yüz yüze buluşma, bayilik verme, mevcut bayiler ile ilişkileri geliştirme gibi birçok imkânı sunmaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.

Daha Fazla Bilgi Al Onaylıyorum
ÇEREZLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler kullanıyoruz. Eğer çerezlerin kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz.

Çerezler tam olarak nedir?

Cookie veya Türkçe adıyla çerez, belirli bir süre için web sitesi ile ilgili bazı bilgileri saklayan bir metin dosyasıdır. Günümüz web sitelerinin bir çoğu çerez kullanır. Çerezler ,bir web sitesini ilk kez ziyaret ettiğinizde kullandığınız internet tarayıcısı tarafından otomatik olarak indirilir ve kaydedilir. Çerezlerin genellikle istenen kullanım ömürlerine göre belirlenmiş kendi kendini yok etme tarihleri olur.

Çerezler, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olarak ikiye ayrılır. Oturum çerezleri, o tarama oturumunun sonunda otomatik olarak hemen silinirler. Kalıcı çerezler ise önceden tanımlanmış olan ömürleri boyunca kullandığınız cihazda kalırlar. Ancak belirlenen sürenin sonunda yok olurlar. Bu tür çerezler, o web sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde sizin ayar tercihlerinizi hatırlar.

İnternet Sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları şunlardır:

• İnternet sitesinin çalışabilirliğini ve kullanıcı ara yüzü performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
• İnternet Sitesini ve portalı iyileştirmek, site üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri tercihlerinize göre kişiselleştirmek,
• İnternet Sitemizin, ziyaretçilerimizin ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

İnternet Sitemizde Kullanılan çerezler

Kimlik doğrulama çerezleri : Ziyaretçiler, şifrelerini kullanarak internet sitesine giriş yapmaları durumunda, bu tür çerezler ile ziyaretçinin internet sitesinde ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.

Analitik çerezler : Internet sitemizi ziyaret edenlerin sayıları, internet sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, ziyaret saatleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir.