Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi Özel
Wipelot’un dijital fabrikaların iş süreçlerine sağladığı katkıyı aktaracak
Okyanus Teknoloji CEO’su M. Rifat Ok, “Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde Wipelot ile gerçek zamanlı izleme teknolojilerinin dijital fabrikaların iş süreçlerine sağladığı faydaya, maliyet avantajına, iş güvenliğine ve üretime getirdiği kaliteye odaklanacağız” dedi.
Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nin katılımcısı olan Okyanus Teknoloji’nin CEO’su M. Rifat Ok, “Endüstri 4.0 evresinin yapıtaşı olan endüstriyel IoT, RTLS (Real Time Location System-Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi), RFID (Radio Frequency Identification-Radyo Frekanslı Tanıma), mobil teknolojiler ve iletişim teknolojileri alanında gerçekleştirdiğimiz yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda yüzde 100 yerli ürünler üretiyor ve iştiraklerimizle birlikte 25 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Gerçek zamanlı izleme teknolojileri markamız Wipelot IoT ile global şirketlere ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu konumundaki firmalara dijitalleşen iş süreçlerinde verimlilik, hız artışı ve iş güvenliği sağlıyoruz. RTLS (konum belirleme), ISG (iş sağlığı ve gücenliği) ve SafeZone (iş makinası-yaya ve iş makinası-iş makinası çarpışma önleme sistemi) alanlarında dünya markası olmayı hedefliyoruz” dedi.
Yakın dönemde yeni bir girişime adım atarak Litum Teknoloji ile ortak bir yapay zeka (AI) şirketi kurduklarını söyleyen M. Rifat Ok, “Dünya genelinde RFID, IoT, RTLS ve veri analitik çözümleri alanında 15 yıldan fazla tecrübeye sahip iki şirket olarak bu ortak girişimi Resolution AI şeklinde adlandırdık. Yapay zeka şirketi fikrimiz, Wipelot ile üretilen verilerin değerlendirilip anlamlandırarak firmalar için çok daha yüksek katma değerli hale getirilmesi hedefiyle doğdu” dedi.
Rifat Ok, “Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde Wipelot ile gerçek zamanlı izleme teknolojilerinin dijital fabrikaların iş süreçlerine sağladığı faydaya, maliyet avantajına, iş güvenliğine ve bu teknolojimizin üretime getirdiği kaliteye odaklanacağız” dedi. Ok, “RFID ve RTLS konusunda tecrübeli bir şirket olarak özellikle havaalanları, madenler, şantiyeler ve üretim tesislerinde Wipelot markalı endüstriyel IoT sistemlerimizle öne çıkıyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.
”Sahadan alınan gerçek zamanlı veriler üzerinde analizler gerçekleştirerek personellerin, araçların, iş makinalarının, ekipmanların, yarı mamul ürünlerin ve riskli çalışma ortamlarının sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi değerlerinin anlık olarak takibini sağlıyor, görünmeyeni görünür hale getiriyoruz” diyen Ok, “Böylece hem verimlilik ve hem de iş güvenliği sağlarken kaza anlarında ilgili birimlere uyarı sinyali gönderilmesini de mümkün hale getiriyoruz. Wipelot, personelin ve ekipmanlarının konumunu anlık olarak takip edip hangi saatte nerede bulunduğunu, hangi alanda ne kadar vakit harcadığını görebilmelerini sağlıyor ve bu konuları haritalaştırıyor, yani ayak izlerini çıkarıyor. Ayrıca Wipelot ile geçmişe dönük ayak izi çıkarmak da mümkün. Bu sayede pek çok işletmenin en büyük sorunları arasında yer alan; ekipmanlarım, iş makinalarım, üretimdeki yarı mamullerim ve demirbaşlarım nerede, şu an kaç adet demirbaşım var ve kaçı kullanımda, personelim nerede, verimli çalışıyor mu, bir kaza ya da sorun yaşadılar mı, forkliftler çalışanlarıma çarpabilir mi, tesisimdeki sıcaklık, nem, gaz değerleri ne durumda ve çalışanlarım için sorun teşkil edebilir mi, işletmemin hangi bölümünde kaç adam saatlik iş var gibi soruların cevaplarını çok kolay hale getiriyoruz” dedi.
ST Endüstri 4.0 Uygulamaları Dergisi - 01.10.2019 - Syf.44