Wipelot'un UWB (ultra geniş bant) teknolojisine sahip intralojistik çözümleri, liman operasyonları, depo yönetimi ve tedarik zinciri süreçlerinde verimliliği, üretkenliği ve iş güvenliğini artırmanın en etkili yollarından biridir.
Wipelot’un intralojistik alanında geliştirdiği yapay zekâ destekli analiz modülleri, liman veya depo içindeki çeşitli kaynaklardan elde ettiği (RTLS-WMS-ERP) gerçek zamanlı verileri analiz ederek, operasyonel görünürlüğü en yüksek seviyeye çıkararak uçtan uca envanter takibini mümkün kılar.
Yüksek hassasiyetli konum bilgileri ile, malzeme akış yönetimini ve kaynak kullanımlarını optimize ederek, zamandan ve maliyetten kazanç sağlar.
“Yüksek hassasiyetli konum bilgileri ve analiz modülleri ile, malzeme akış yönetimini ve kaynak kullanımlarını optimize edin, zamandan ve maliyetten kazanç sağlayın.”
Wipelot'un gerçek zamanlı konum sistemleri tabanlı analiz modülleri, operasyonel performansları optimize etmek için sahadan elde edilen gerçek zamanlı varlık verilerini derinlemesine analiz eder ve anormallikleri ve kayıpları belirlemek ve iyileştirmek için veriler sağlar.
Ayrıca, gelişmiş gerçek zamanlı konum takip teknolojisi, çalışanlarınızın performansı ve üretkenliği hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Gelecekteki iş yükünü öngörmek, günlük/haftalık iş yükü planlamasını optimize etmek için istatistikler sunar.
Liman ve depolarda gerçek zamanlı performans takibi yapın
Anormal akışları tespit edin
Tesisinizdeki trafik optimizasyonu yöneterek verimliliği artırın
Varlıkların boşta geçen sürelerini azaltın
İş gücü ve kaynak kullanımını yönetin
Tekrar edilmesi istenmeyen operasyonları azaltın
Bu modül ile, belirlenen doğru rotayı kullanan araçların durumu ve benzer performans ölçümleri yapılır. Optimizasyon çalışmaları için veriler sağlanır. Araçların gün içinde kat ettikleri mesafe, kullanılan yollar, ısı haritaları ve edinilen benzer veriler sayesinde verimlilik planları oluşturulur.
Konteyner-palet giriş ve çıkış hareketlerinin gerçek zamanlı takibi ile, yükleme, boşaltma ve yarı mamullerin üretime taşınması süreçlerinde zaman tasarrufu sağlanır. Araç kullanım süreleri ölçülerek ve optimize edilerek kısaltılan tur döngü süreleri sayesinde üretimde hız artışı sağlanır.
Tesis içindeki personel ve ekipmanların konumu, durumu ve performansı izlenebilir. Günlük aktif çalışma süreleri otomatik puanlama sistemiyle belirlenebilir.
Forklift, milkrun veya benzeri araçlar birbirine, belirli alanlara ve/veya sahada personel etiketi taşıyan çalışanlara belirli bir mesafeden fazla yaklaştığında, sistem çalışanı ve sürücüyü uyarır, gerekli durumda da araç üzerindeki yavaşlatma sistemi devreye girer.
İş yükü tahmini, dok analizi, gösterge tablosu, otomatik stok sayımı, gerçek zamanlı geçmiş verilerini izleyin.
Genel motorlu ekipman verimliliğini artırın, arızaları azaltın veya önleyin.
Yüksek hassasiyetli gelişmiş iç mekân takip sistemi ile üretkenliği ve güvenliği artırın.
Gerçek zamanlı geçmiş ve anlık saha verilerini kullanarak çalışan verimliliğini artırın.
Acil durumun yerini yüksek doğrulukla belirleyerek olası kayıpları en aza indirin.
Gerçek zamanlı forklift takibi ile depo trafiğini, boşta durma sürelerini optimize edin ve Safezone ile çarpışmaları önleyin.
Borusan Limanı’nda, tesis içerisindeki güvenliği sağlamak ve verimliliğimizi yükseltmek için Wipelot ile birlikte çalıştık. Filyasyona bağlı iş gücü kaybını %70’e kadar azaltarak performans ve güvenlikte oldukça etkili sonuçlara ulaştık.
Wipelot IoT ile tesisimizde ekipman ve araçlarımızın verimliliğini artırdık.
Depolar uzun bir süre operasyonun manuel olarak yürütüldüğü, çağın gereklerini karşılayamadığı ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu bir yer olmuştur. Ta ki endüstri 4.0 devrimine kadar… Bu yeni Endüstri 4.0 çağı; üretim, depo ve dağıtım merkezlerine otomatikleştirilen bir iş gücü getirdi.
Fabrika ve depo alanları karmaşık bir yapıya sahip olabilmektedir. Bu karmaşık yapının da olumsuz pek çok getirisi vardır. Yarı mamul stoklarının her zaman kayıtlı göründükleri yerde bulunmaması, düzensizlik sebebiyle zaman ve iş kayıplarının ortaya çıkması gibi birçok sebep sıralanabilir.
Küresel ticaretin hızla büyümesi, liman operasyonlarını giderek karmaşık hale getirirken, konteynerlerin limanlarda doğru bir şekilde izlenmesi ve yönetilmesi, lojistik şirketleri, nakliyeciler ve liman otoriteleri için vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmiştir. Dünya morfolojisi gereği mal ticaretinin yüzde 80’inden fazlası deniz taşımacılığı yolu ile taşınmaktadır. Deniz taşımacılığı, uluslararası ticareti ve küreselleşmeyi destekleyici bir fonksiyondur.
Üretim sürecinin dijitalleştirilmesi ile üretim hatlarında verimlilik artışı.
Rota-yük optimizasyonu ile kaynak ve enerji tüketiminde %5-8, yakıt tüketiminde %2-5 verimlilik artışı
Türkiye'nin önde gelen süt ürünleri üreticilerinden biri, UWB tabanlı aktif RFID teknolojisini kullanarak işgücünün konumlarını hassas bir şekilde takip ederek çalışan güvenliğini ve operasyonel verimliliği artırmayı amaçladı. Metal tanklara bağlı zorlukların üstesinden gelen proje, mevcut personel devam kontrol sistemiyle sorunsuz bir şekilde entegre edilerek daha fazla güvenlik ve gelişmiş operasyonel süreçler sağladı.
Bizimle iletişime geçin, tesisiniz için en uygun sisteme birlikte karar verelim
Wipelot, kendi donanım ve yazılım sistemlerini üreten teknoloji şirketlerini bir araya getiren bir organizasyon olan Omlox, UWB Alliance ve FiRa Consortium üyesidir. UWB teknolojileri üzerine yoğunlaşan Wipelot, Türkiye'de ve yurt dışında gerçekleştirdiği endüstriyel IoT projeleri ile birçok ödül kazanmıştır. Bu başarıları sayesinde Wipelot, TOBB 100 ve Deloitte Technology Fast 50 gibi prestijli listelerde en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden biri olarak kabul edilmektedir.