WIPELOT KABLOSUZ ÇÖZÜMLER

Üretim

Endüstriyel alanda üretim faaliyeti gösteren tesislerinin tipi, büyüklüğü, çalışan ve ekipman sayısı sektöre göre farklılık gösterse de kazaları önleme ve verimliliği arttırma konusundaki öncelikleri her zaman üst sıradadır.

Wipelot, geliştirdiği ürün ve sistemler ile personelleri, ekipmanları, çalışma alanlarını, makineleri anlık olarak izler, raporlar ve tesisin iş güvenliği ve verimliliğini artıran avantajlar sağlar. Karmaşık üretim süreçlerini dijitalleştir, hızlı ve kolay hale getirerek zamandan tasarruf sağlar.

Wipelot, üretim endüstrisine özgü IIoT sistemleri ile, işletme verimliliğini ve iş güvenliğini artırmayı hedefleyen inovatif çözümler sunar.

Wipelot RTLS modülleri ile Üretimde Güvenliği ve Verimliliği Artırın

Wipelot'un RTLS ve IIoT modülleri, üretim endüstrisinde güvenlik ve operasyonel verimlilik açısından önemli faydalar sunmaktadır. Bu teknolojiler, üretim şirketlerinin operasyonlarını daha etkin bir şekilde yönetmelerine ve rekabet avantajı elde etmelerine olanak tanır.

Üretim Endüstrisi IIoT Modülleri

Personel Güvenliği

Bu modül, üretim tesislerinde personel ve ziyaretçilerin tesis içerisinde anlık konumlarını takip etme imkanı sunar. Bu, güvenlik standartlarını yükseltir ve personelin iş verimliliğini artırır. İşletmeler, ziyaretçi sayısını ve kimliklerini gerçek zamanlı olarak izleyerek güvenlik önlemlerini güçlendirir. Personelin giriş-çıkış zamanlarını takip eder, tehlikeli ve yasak bölge ihlallerini tespit eder.

Daha fazla bilgi için, tıklayın

Yalnız Çalışan Güvenliği

Tehlikeli şartlar altında ve yalnız çalışan personelin kendini güvende hissetmesini sağlayan bu modül düşme, hareketsiz kalma ve acil durum çağırılarını hassas konum bilgisi ile birlikte sisteme ileterek müdahale süresini kısaltır, can kayıplarının önüne geçmede avantaj sağlar.

Daha fazla bilgi için, tıklayın

Ekipman Takibi

Bu modül tesislerdeki motorlu ve motorsuz araçlar ile bakım-onarım ekipmanların gerçek zamanlı hassas konum takibini yapar. Tesis içindeki motorlu hizmet araçlarının çalışma sürelerini takip eder, geçmişe dönük rota bilgilerini sunar, hız ihlalleri ve sürücü alışkanlıklarını raporlar. Motor durumunu izler, kat edilen mesafe bilgilerini hesaplar, bakım ve yakıt yönetimine yardımcı olur. Ayrıca otomatik araç-operatör eşlemesi ve yetkilendirmesi yaparak operasyonların daha etkin ve güvenli bir şekilde yürütülmesine destek olur.

Daha fazla bilgi için, tıklayın

Trafik Sinyalizasyonu & Çarpışma Uyarı Sistemi

Üretim tesislerinde trafik optimizasyonu, operasyon verimliliğinin artışına katkıda bulunur. Genişleyebilir yapısıyla kilometrelerce uzunlukta sinyalizasyon zinciri oluşturarak, merkezden izlenebilir ve yönetilebilir. Ayrıca, ekipman ve personel güvenliği için araçların çevresinde, çarpışmalara karşı ayarlanabilir güvenli bir koruma alanı sağlar. Kapalı devre çalışma sayesinde genel sistem arızalarından etkilenmez.

Daha fazla bilgi için, tıklayın

Ortam Parametreleri & Sayaç Değerleri Ölçümü

Bu modül, tesisteki ortam parametre değerlerini anlık olarak ölçer, kaydeder, değerlendirir, parametrik değerler aşıldığında alarm üretir. GSM şebekesi veya başka bir ağa bağlı olmaksızın, Wipelot sensör ağı üzerinden kapalı devre çalışır. Tesis içerisinde kullanılan mevcut sensörler ile entegrasyon sağlanabilir. Karbon monoksit (CO), karbondioksit (CO2), metan (CH4), amonyak (NH3), hidrojen sülfür (H2S), oksijen (O2), etilen (C2H4) ve benzeri gazlar, ışık ve toz değerleri sistem tarafından takip edilebilir.

Daha fazla bilgi için, tıklayın

Trafik optimizasyonu ile verimlilik artışıt

%50

Sevkiyat hızı artışı

%3

Ekipman bazlı iş kazalarında azalma

%90

Veri Analizi ve Detaylı Raporlama ile Sürdürülebilir Verimlilik

  • Personel – Taşeron – Ziyaretçi Konum Takibi
  • Düşme & Hareketsizlik Uyarıları
  • Yasak Bölge Oluşturma & İhlal Raporları
  • Ekipman Konum Takibi ve Performans Analizleri
  • Etkileşim Haritası
  • Ayak İzi & Isı Haritası Raporları
  • Lokal veya bulut tabanlı sunucu desteği
  • Adam / Saat Kazancı
  • Ekipman / Saat Kazancı
  • Hassas Kaynak Planlaması
  • Anlık Bilgilere Anında Erişim
  • Sürdürebilir Verimlilik ve Maliyet Yönetimi
  • Yükselen Müşteri Memnuniyeti

Yorumlar

İlgili Blogları Keşfedin

Motorized Equipment Tracking System

RFID teknolojisi nedir ve iş sağlığı ve güvenliği alanlarında nasıl kullanılır?

RFID, Otomatik Tanımlama ve Veri Yakalama (AIDC) olarak adlandırılan bir teknoloji grubunun üyesidir. Kullanım geçmişi ikinci dünya savaşına kadar uzansa da ilk modern RFID patent çalışması 1973 yılında yapılmıştır. Temel olarak kullanım amacı, nesneleri tanımak, bunlarla ilgili veri toplamak ve bu verileri ilgili yazılım sistemleriyle paylaşmaktır.

Devamı

Motorized Equipment Tracking System

Forklift Kazaları İçin Geliştirilen Çarpışma Uyarı Sistemi SAFEZONE

Wipelot, forkliftlerin çalışabileceği tüm alanlarda mümkün olan en yüksek iş güvenliğini sağlamak amacıyla UWB teknolojisinden yararlanarak eksiksiz bir çarpışma ve uyarı sistemi olan Safezone ürün serisini geliştirmiştir. Safezone ailesi, her forklift ortamı birbirinden benzersiz olduğundan, tüm ihtiyaçları kapsayabilecek, çalışma ortamı, personel ve ekipman yapılarını göz önünde bulunduran azami esnekliğe sahip bir çözüm olarak tasarlanmıştır.

Devamı

Motorized Equipment Tracking System

Gerçek zamanlı yarı mamul ve stok takip sistemi

Fabrika ve depo alanları karmaşık bir yapıya sahip olabilmektedir. Bu karmaşık yapının da olumsuz pek çok getirisi vardır. Yarı mamul stoklarının her zaman kayıtlı göründükleri yerde bulunmaması, düzensizlik sebebiyle zaman ve iş kayıplarının ortaya çıkması gibi birçok sebep sıralanabilir.

Devamı

İlgili Başarı Hikayelerini Keşfedin

Motorized Equipment Tracking System

FORD OTOSAN – Aktif ve Pasif RFID Sistemlerinin Buluştuğu Hibrit Proje

Hedef, stoklara alınan ve sevkiyat yapılan kasaların fabrika içinde konumlarının takibi.

Devamı

Motorized Equipment Tracking System

Gerçek Zamanlı Forklift Takip ve Performans Analizi

Vestel’in Endüstri 4.0 kapsamında dijital dönüşümünün bir parçası olan projede ana hedef, Manisa’daki 3 farklı fabrikasında kullanılan forkliftlerin operasyonel performanslarının analizi.

Devamı

Motorized Equipment Tracking System

RTLS ile Gıda Endüstrisinde İş Güvenliği ve Verimlilik

Türkiye'nin önde gelen süt ürünleri üreticilerinden biri, UWB tabanlı aktif RFID teknolojisini kullanarak işgücünün konumlarını hassas bir şekilde takip ederek çalışan güvenliğini ve operasyonel verimliliği artırmayı amaçladı. Metal tanklara bağlı zorlukların üstesinden gelen proje, mevcut personel devam kontrol sistemiyle sorunsuz bir şekilde entegre edilerek daha fazla güvenlik ve gelişmiş operasyonel süreçler sağladı.

Devamı


Bizimle iletişime geçin, tesisiniz için en uygun sisteme birlikte karar verelim

Wipelot, kendi donanım ve yazılım sistemlerini üreten teknoloji şirketlerini bir araya getiren bir organizasyon olan Omlox, UWB Alliance ve FiRa Consortium üyesidir. UWB teknolojileri üzerine yoğunlaşan Wipelot, Türkiye'de ve yurt dışında gerçekleştirdiği endüstriyel IoT projeleri ile birçok ödül kazanmıştır. Bu başarıları sayesinde Wipelot, TOBB 100 ve Deloitte Technology Fast 50 gibi prestijli listelerde en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden biri olarak kabul edilmektedir.